DR-493-bw_1023430

Energiebelasting

De energiebelasting en sinds 2013 de ODE (opslag duurzame energie) maakt een steeds groter deel uit van uw energierekening. Voor u als verbruiker vormen deze heffingen een flinke kostenpost. De energieleverancier fungeert als doorgeefluik voor deze belasting en loopt dus een fiscaal risico als de heffing niet juist verloopt. dFZ is specialist op het gebied van energiebelasting en adviseert zowel verbruikers als leveranciers.

Voor verbruikers loont een controle van de energiebelasting bijna altijd. Er zijn in de wet namelijk veel interessante teruggaveregelingen en vrijstellingen. Deze vrijstellingen of teruggaven krijgt u niet automatisch. dFZ onderzoekt de mogelijkheden en dient een verzoek voor u in bij de energieleverancier of de belastingdienst. Ook als u meerdere aansluitingen heeft of overstapt naar een andere leverancier, is een controle van de energiebelasting vaak erg nuttig.

Het factureren van verbruikers met veel aansluitingen zoals gemeenten, waterschappen of provincies is niet eenvoudig. In overleg met verbruiker en de leverancier kan dFZ ervoor zorgen dat de facturatie goed verloopt en dat dit wordt afgestemd met de belastingdienst.

Nieuws over fiscale zaken

70 gemeenten voeren precario in

Nog op de valreep hebben 70 gemeenten in 2017 een precariobelasting op buizen en leidingen ingevoerd. 

Lees verder

Over de fiscale zaak

de Fiscale Zaak werkt!

de Fiscale zaak werkt!

tevreden klanten zijn daarvan het bewijs

referenties