DR-493-bw_1023430

Woz / Ozb

Vermoedt u dat de WOZ-waarde van uw onroerende zaak te hoog is vastgesteld? Dan is het tijd om de Fiscale Zaak in te schakelen. Want met een te hoge WOZ-waarde betaalt u niet alleen te veel Ozb en waterschapslasten, maar mogelijk beperkt deze hoge waarde ook het fiscale afschrijvingspotentieel van het vastgoed dat u in eigendom heeft. En dat is geen goede zaak.

dFZ heeft al veel bedrijven en instellingen aan een verlaging van de WOZ waarden geholpen. Denkt u daarbij aan objecten in de voedingsindustrie, chemische fabrieken, op-en overslag terminals, ziekenhuizen en verpleeghuizen en sportaccomodaties. Ook van de controle van de WOZ waarden van uw vastgoedportefeuille maakt dFZ graag werk.

In een voor een cliënt van dFZ gevoerde procedure bevestigde de Hoge Raad recent de eerdere uitspraak van het Gerechtshof dat de drijvende RoRo pontons van dit bedrijf roerend zijn. De gemeente kon daarom geen ozb heffen. Een mooie belastingbesparing voor deze cliënt. (Hofuitspraak maart 2014)

dFZ toetst niet alleen de vastgestelde waarden, maar beoordeelt ook of de aanslagen terecht aan uw bedrijf zijn opgelegd. Daarnaast wordt de woondelenvrijstelling voor verzorgingshuizen en verpleeghuizen goed getoetst. Na een jarenlange procedure gevoerd voor een cliënt van dFZ heeft de Hoge Raad geoordeeld dat verpleeghuizen ook deels aangemerkt kunnen worden als woningen. Voor de vele instellingen voor verpleeghuiszorg in het land heeft dit arrest inmiddels geleid tot substantiële ozb besparingen. (arrest december 2013arrest november 2013)

Omdat dFZ van meer markten thuis is, kunnen meteen ook de andere lokale belastingaanslagen en de energiebelasting van uw vastgoed worden gecontroleerd. Vaak levert dit eveneens flinke besparingen op.

Een proforma bezwaarschrift dient dFZ gratis voor u in.

Nieuws over fiscale zaken

dFZ lid van de Jarige Job Business Club

dFZ draagt Stichting Jarige Job een warm hart toe en is daarom toegetreden tot de Jarige Job Business Club.

 

Lees verder

Over de fiscale zaak

de Fiscale Zaak werkt!

de Fiscale zaak werkt!

tevreden klanten zijn daarvan het bewijs

referenties