DR-493-bw_1023430

Precariobelasting

Steeds meer gemeente onderzoeken de mogelijkheid om percariobelasting te heffen. Belastingheffing over ondergrondse kabels en leidingen wordt daarbij steeds vaker ingezet. Wordt uw bedrijf geconfronteerd met een aanslag precariobelasting, weet dan dat heffing zeker niet in alle gevallen mogelijk is. dFZ beoordeelt graag of de aanslag terecht is opgelegd en dient indien nodig een bezwaarschrift in. Inmiddels is voor een aantal grote leidingeigenaren al met succes bezwaar ingediend. Zij kregen de precariobelasting van de gemeente terugbetaald.

Ook precariobelasting op bijvoorbeeld bouwterreinen komt regelmatig voor en zo'n aanslag kan flink oplopen. Het correct vaststellen van een precarioaanslag is in deze gevallen vaak niet eenvoudig. Voor materialen die niet op openbare gemeentegrond staan, kan geen precariobelasting worden geheven.

Twijfelt u over de juistheid van de aanslag of heeft u kabels en leidingen in gemeentegrond? Neem dan contact op, de Fiscale Zaak werkt graag aan een besparing.

 

 

Nieuws over fiscale zaken

dFZ lid van de Jarige Job Business Club

dFZ draagt Stichting Jarige Job een warm hart toe en is daarom toegetreden tot de Jarige Job Business Club.

 

Lees verder

Over de fiscale zaak

de Fiscale Zaak werkt!

de Fiscale zaak werkt!

tevreden klanten zijn daarvan het bewijs

referenties